NEVŞEHİR / DERİNKUYU - Derinkuyu 24 Kasım İlkokulu

Tasarım ve Beceri Atölyemiz

Milli Eğitim Bakanlığımızın “Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye” sloganıyla yayınlamış olduğu 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde yer alan Tasarım Beceri Atölyeleri ile ilgili çalışmalar okulumuzda başladı. Vizyon Belgesi’nde Tasarım Beceri Atölyeleri hakkında ;
“İlkokuldan başlanarak tüm öğretim kademelerinde, çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılabilmesi için okullarda “Tasarım-Beceri Atölyeleri” kurulacaktır. Bu atölyelerdeki etkinlikler bilim, sanat, spor ve kültür odaklı yapılandırılacaktır. Tasarım-Beceri Atölyeleri ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ortak bir amaç doğrultusunda tasarlanmış, çocuğun özellikle elini kullanmasını önemseyen, mesleklerle ilişkilendirilmiş işlikler olacaktır. Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyeler çocuğun kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olacaktır. Bununla beraber bu atölyeler yeniçağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenlenecektir.” şeklinde Milli Eğitim Bakanlığımızın açıklamaları olmuştu. Bu bağlamda okulumuz ilçemizde pilot okul olarak seçilmiş olup okulumuzda drama atölyesi, resim atölyesi, müzik atölyesi, çanak-çömlek atölyesi, ahşap tasarım atölyesi, kilim dokumacılığı atölyesi, akıl ve zeka oyunları atölyesi ve ebru atölyesi olmak üzere 8 farklı atölye tamamlanarak 15.04.2019 tarihinde Nevşehir Milletvekilimiz Yücel MENEKŞE, Derinkuyu Kaymakamımız Halil İbrahim YEŞİLYURT, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yücel IRMAK,  Derinkuyu belediye başkanımız Bülent AKSOY, Ak parti ilçe başkanı Hakan DEMİR, okul müdürleri ve veliler katılımıyla yapılmıştır.  Açılış sonrasında vekilimiz, kaymakamımız ve belediye başkanımız öğrencilerle atölyelerde bilgi alarak öğrencilerimizle birlikte etkinliklere katıldılar. Katılımlarından dolayı milletvekilimiz sayın Yücel MENEKŞE’ye , ilçe kaymakammız sayın Halil İbrahim YEŞİLYURT’a ve  belediye başkanımız Bülent AKSOY´a teşekkür ediyoruz.

16-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-2019

Yayın: 16.04.2019 - Güncelleme: 16.04.2019 23:51 - Görüntülenme: 306